dimarts, 25 de maig del 2010

De volcans...

Després de veure la pel·lícula Dante's Peak (de Roger Donaldson, 1997), ens endinsem en l'estudi dels volcans.
  • En primer lloc treballarem els volcans a partir d'una zona volcànica molt propera a nosaltres: la Garrotxa i ho farem mitjançant un JClic.
  • En segon lloc, veurem la relació del mot volcà amb vulcanisme i cercarem l'origen de la paraula que es troba en un déu romà, Vulcà.
  • I per acabar, coneixerem què va passar l'any 79 a Pompeia, una ciutat de l'antiga roma, situada a uns 12 Km de Nàpols.
I finalment, haureu de crear una nova entrada en el vostre bloc explicant qui era Vulcà i haureu de posar-hi alguna imatge representativa. Per cert, quina relació té amb Hefest?


6 comentaris:

  1. En la mitologia romana, Vulcà era el déu del foc i la forja. Equivalia a l'Hefest grec de n'emprà la iconografia. Casat amb Preneste, fou pare de Cècul.

    ResponElimina
  2. Vulcà:En la mitologia romana, deu del foc i dels metalls, fill de Jupiter i Juno i marit de Venus Era déu del foc i del volcans, forjador del ferro i creador d'art, armes i armadures per a déus i herois




    samu i moha

    ResponElimina
  3. En la mitologia romana, déu del foc i dels metalls, fill de Júpiter i Juno i marit de Venus. Era déu del foc i del volcans, forjador del ferro i creador d'art, armes i armadures per a déus i herois.

    Jorge

    ResponElimina
  4. Que va ser destriïda per l'erupcio del Vesuvi l'any 79.

    ResponElimina
  5. es una ciutat de l'antiga Roma, a la Campania, que va ser destruida per l'erupcia del Vesuvi l'any 79 el seu recinte arqueològic



    moha isamu

    ResponElimina
  6. Al any 79 va passar destruïda per l'erupció Vesuvi


    Jorge

    ResponElimina