- En primer lloc treballarem els volcans a partir d'una zona volcànica molt propera a nosaltres: la Garrotxa i ho farem mitjançant un JClic.
- En segon lloc, veurem la relació del mot volcà amb vulcanisme i cercarem l'origen de la paraula que es troba en un déu romà, Vulcà.
- I per acabar, coneixerem què va passar l'any 79 a Pompeia, una ciutat de l'antiga roma, situada a uns 12 Km de Nàpols.
dimarts, 25 de maig del 2010
De volcans...
Després de veure la pel·lícula Dante's Peak (de Roger Donaldson, 1997), ens endinsem en l'estudi dels volcans.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
En la mitologia romana, Vulcà era el déu del foc i la forja. Equivalia a l'Hefest grec de n'emprà la iconografia. Casat amb Preneste, fou pare de Cècul.
ResponEliminaVulcà:En la mitologia romana, deu del foc i dels metalls, fill de Jupiter i Juno i marit de Venus Era déu del foc i del volcans, forjador del ferro i creador d'art, armes i armadures per a déus i herois
ResponEliminasamu i moha
En la mitologia romana, déu del foc i dels metalls, fill de Júpiter i Juno i marit de Venus. Era déu del foc i del volcans, forjador del ferro i creador d'art, armes i armadures per a déus i herois.
ResponEliminaJorge
Que va ser destriïda per l'erupcio del Vesuvi l'any 79.
ResponEliminaes una ciutat de l'antiga Roma, a la Campania, que va ser destruida per l'erupcia del Vesuvi l'any 79 el seu recinte arqueològic
ResponEliminamoha isamu
Al any 79 va passar destruïda per l'erupció Vesuvi
ResponEliminaJorge